måndag 6 februari 2012

Fröknäcke

Det bästa med att testa en ny livsstil är att få testa en massa ny recept. Idag fick det bli fröknäcke som jag hittade på Birgitta Höglunds blogg.  Gå gärna in dit och läs då hon har en riktigt bra blogg.Har dock ändrat lite i receptet då jag inte hade Pofiber eller kokosfett. Pofibern bytte jag ut mot kruskakli och kokosfettet bytte jag ut mot smält smör. Det blev kanongott!!!


1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
 ½dl hela Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
 ½ dl Kokosfett utan smak
2½ dl kokande Vatten
½-1 tsk Havssalt
Lite flingsalt att strö över

Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll därefter vätskan över fröblandingen, rör om ordentligt. Smaka av om smeten är lagom salt.
Häll genast upp på en plåt med bakplåtspapper 30×33 cm, sprid ut till en tunn kaka med bakskrapa. Strö över lite flingsalt.
Grädda på 150° i 45 minuter. Ta ut och markera fyrkanter med degskrapan.
Stäng av ugnen, sätt in brödet att torka i en halvtimme.
Bryt i bitar och njut av ett nyttigt och gott knäckebröd, med minimalt med kolhydrater.
För ett få ett bröd lite likt Finn Crisp, smaksätt smeten med 1-2 tsk Brödkryddor eller stött Anis, Fänkål och Kummin.
Smulad, torkad Timjan, Oregano, Nässlor eller nån annan ört, kan också vara gott på.

2 kommentarer:

  1. Jo, jag vet det.. :) Tack! <3

    SvaraRadera
  2. Roligt att se att du tyckte om mitt bröd, Sarah. Tack för länken och berömmet :)

    SvaraRadera