måndag 1 november 2010

Äpple- och hasselnötslimpa



Känner mig lite duktig idag. Har bakat för ovanlighetens skull. Mycket fibrer blev det. Äpple- och hasselnötslimpa aká Bajsbrödet. Det får fart på vilken mage som helst.

Du behöver:
4dl mjöl
300gr rågkross
30gr vetekli
1/2msk bikarbonat
1/2msk salt
100gr pumpakärnor
100gr linfrön
100gr hasselnötter, grovt hackade
1 äpple,tärnat
180gr brödsirap
6dl filmjölk

Gör så här:
Sätt ugnen på 150grader. Blanda alla ingredienserna, men spara lite hasselnötter, pumpakärnor och linfrö för att strö över brödet. Smöra och bröa en brödform med vetekli, fyll formen och strö över med hackade hasselnötter, pumpakärnor och linfrön. Grädda längst ner i ugnen i ca 90 min. Servera med en god ost.

Receptet kommer från Amelia höstspecial-09

2 kommentarer:

  1. MMMMMMums!!! =) Den ser så god ut med som guld flarn på toppen. /Ida.s

    SvaraRadera
  2. De där brödet såg riktigt gott ut. Måste pröva de. :)

    SvaraRadera